V historickej baníckej Gelnici si uctil obete nešťastia v Handlovej

14.08.2009 Levoča

Gelnica/Levoča 14. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič dnes počas pracovného výjazdu na východnom Slovensku navštívil mesto Gelnica.
Na úvod si spoločne s Gelničanmi minútou ticha uctil pamiatku obetí banského nešťastia v Handlovej a zároveň sa poďakoval všetkým, ktorí zdieľajú bolesť s príbuznými obetí tohto veľkého banského nešťastia.
Hlave štátu odovzdali zástupcovia samosprávy symbolický kľúč od historického banského mesta a zároveň spolu s primátorkou Annou Nemčíkovou otvoril tradičný - už 18. Gelnický jarmok.
\"Vo vašom meste nie som prvýkrát. Poznám jeho ľudí i okolie. Vždy, keď sem prídem, sledujem, čo sa tu zmenilo. Žiaľ, Gelnica má tú smolu, že v tomto období nemá dostatok pracovných miest, \" uviedol prezident v príhovore k občanom. Do budúcnosti im zaželal, aby mesto rozkvitalo a aby sa mu podarilo nájsť potrebné investície na vytvorenie pracovných miest a zvýšiť životnú úroveň.
Po otvorení jarmoku si prezident prezrel kultúrny program a navštívil gelnické Banícke múzeum.
Na záver pracovného výjazdu navštívil Gašparovič podvečer ďalšie spišské historické mesto, Levoču, kde sa už deviaty raz koná medzinárodný kultúrny festival Dni Majstra Pavla a pozrel si Karpatské remeselnícke trhy.
 

Vyberte región